Koeriers van Shortcut


Hanno Maas

Hanno MaasIn januari 2006 gestart met Shortcut in ’s-Hertogenbosch. Volgde de Hbo-opleiding Vrijetijdsmanagement aan de NHTV in Breda, maar koos na wat omzwervingen niet voor een baan in die richting maar voor het fietsende bestaan van Shortcut. Zijn zadel is zijn bureaustoel en de stad zijn kantoor.


Hein Willekens

Hein WillekensAls het over 'die koerier van Shortcut met die lange haren' gaat, kan het alleen Hein maar zijn. Gek op materiaal, bloedfanatiek op de fiets en tussendoor lekker pingelen op z'n gitaar. Hein doet naast het fietsen wat meer werk voor Shortcut, speelt in verschillende bands en is tweede livegitarist van metalband Legion of the Damned. Hard fietsen en hard gitaar spelen dus! 


Gijs de Reijke

Gijs de ReijkeGijs fietst al even als fietskoerier voor Shortcut door 's-Hertogenbosch en omstreken en is van lichtvoetige klimmer naar echte hardrijder geëvolueerd. Hij volgt een strak trainingsprogramma, maar heeft tussendoor nog tijd genoeg om te fietsen, naar de profs te kijken op tv, achter onweer aan te zitten als stormchaser of fossielen te zoeken in de Eiffel.


Twan Verstegen

Twan VerstegenTwan is oke. Niet alleen omdat hij als forens al heel wat kilometers maakte, even een fietstochtje naar Parijs deed en nu als koerier rondfietst in 's-Hertogenbosch. Ook omdat zijn eigen bedrijf zo heet. Hij maakt interactieve ontwerpen en illustraties en wisselt zijn computerwerk op bureaustoel af met fietskoerierswerk op zijn zadel. Perfecte combinatie!


Gijs Huijbregts

Gijs HuijbregtsTeken je voor een rit af en valt je op dat de bon wel heel sierlijk ingevuld is, dan is de kans groot dat Gijs Huijbregts voor je staat. Met een beroep als Illustrator kan dat ook bijna niet anders. Hij is veel aan het werk als zelfstandig illustrator, maar ziet af en toe nog kans om wat kilometers voor Shortcut te maken. Voor Gijs geen probleem, hij pendelt toch al met regelmaat op en neer naar Best en Valkenswaard voor gym- en tekenlessen. 


Jochem Kromhout

JochemEen duizendpoot eerste klas, die tijdens het koerierswerk dankzij helm wat minder goed herkenbaar is aan zijn coupe. Jochem is actief binnen het Bossche krakersfront, bouwt zijn eigen tallbikes, geeft workshops aan schoolkinderen, kookt in volkskeuken Knoflook en is professioneel fireartist. En toch had hij nog wat tijd over om daarbij te fietskoerieren!


Inge Poelmans

Inge PoelmansNa ruim vijf jaar als communicatieadviseuse bij de KNWU (tussen de grote jongens en meisjes) vond Inge het tijd om wat voor zichzelf te gaan doen. Met IP Communicatie & PR, haar eigen bureau, en als fietskoerier op de fiets voor Shortcut.  Om zeker te weten dat ze zich niet verveelt, geeft ze ook nog hockeytraining op niveau in Vught en Boxtel. Geen stilzitter, dus een prima aanvulling op ons koeriersteam!


Bart Verstegen

Bart VerstegenBart is weer terug van weggeweest. Na een succesvolle afstudeerstage bleef hij met plezier werken bij 123-fietsen. Bijkomend voordeel van een fietsenzaak is dat er op de maandagen nog wat tijd over is om zelf op pad te gaan. En dat doet Bart nog steeds graag als fietskoerier! Om zijn conditie verder op peil te houden loopt Bart hard. Gewoon in de stad, met wat obstakels tijdens een survivalrun of over een flinke afstand met veel hoogtemeters tijdens een ultrarun!


Bartel Gevers

Bartel GeversOok Bartel stond al even op de nominatie om als fietskoerier voor Shortcut te komen werken. Bartel is door pech in het verleden arbeidsongeschikt geraakt, maar kan nog prima overweg met zijn racefiets en staat voor een snel ritje altijd paraat. Toen hij steeds vaker opdook als 'King of the Mountain' binnen ons fietskoeriersterrein konden we echt niet meer om hem heen!


Lianne van Baarsen

Lianne van BaarsenDat het werk als illustrator prima te combineren is met wat uurtjes op de fiets bewees Gijs Huijbregts al. Lianne van Baarsen, ook zelfstandig illustrator én partner van Gijs, klopte daarom ook bij ons aan en zit alweer even voor Shortcut op de fiets. Ze weet haar weg inmiddels prima te vinden in 's-Hertogenbosch en is voor veel klanten al een vertrouwd gezicht. Tussen het illustreren voor haar bedrijf LianneVB door lekker kilometers maken dus!


Rob van Oijen

Rob van OijenIn het mininetwerk dat de fietskoeriers van Shortcut inmiddels vormen zitten heel wat verschillende disciplines. Met de komst van Rob van Oijen is ook de audiovisuele kant ingevuld. Samen met zijn partner Mijke Pol runt hij Pol & Van Oijen, waar je terecht kan voor allerlei zaken op het gebied van tekst en beeld. Tussen het filmen door is hij te spotten op een zeldzame maar oerdegelijke rode Valuta Foton.


Vincent Vugts

Vincent VugtsTijdens zijn studie aan de Vavo in 's-Hertogenbosch kwam Vincent met regelmaat een fietskoerier tegen. Zijn vrije uren op die manier invullen leek hem ook wel wat. Begin dit jaar is hij op de fiets gesprongen voor Shortcut, hij heeft inmiddels al heel wat kilometers gemaakt. Zijn Vavo-opleiding heeft hij inmiddels afgerond. Tussen zijn hobby's door, muziek, film en voetbal, is hij druk bezig zich te oriënteren op een volgende stap.


Martin van Marion

Martin van MarionMartin deed al zijn huisbezoeken als clientondersteuner en ambulant hulpverlener voor diverse zorgorganisaties op de fiets. De ideale manier voor hem om na het werk zijn hoofd weer lekker leeg te trappen. De link naar fietskoerier was snel gelegd, de fiets als functioneel vervoersmiddel zit hem in het bloed. Naast zijn werk voor Stichting Cello is Martin dus ook als fietskoerier te spotten. Afkomstig uit Almere, maar tijdens de koffiepauzes al heel wat brabantse gewoonten en gebruiken bijgeleerd!

Ook Marijn Westerlaken, Sander van der Wielen, Pill van Kempen, Sofie Faes, Arno Volkers, Rens van den Berge, Ivo Dierx, Matthieu van den Brugge, Harrie van GrinsvenThomas RutgersTom van Wandelen, Annet SwartMartijn Oosterbaan, Steven Thuis en Simone Koopmans hebben voor Shortcut gekoerierd.

Interesse in een baan als fietskoerier voor Shortcut? Stuur even een e-mail met informatie en motivatie!

Weer in
’s-Hertogenbosch